Rólunk

Vannak, akik egy olyan helyről álmodnak, ahol megélhetik a régi korok nemes eleganciáját. Egy helyről, amely rendelkezik a mai kor tudatosságával és korszerű vívmányaival, mégis menedéket, csendes szigetet nyújt a zaj és a rohanás elől. Vannak, akik közösségi teret keresnek, amely egyszerre őrzi a nem múlandó értékeket, és nyújt lehetőséget arra, hogy a változó világ kérdéseire keressünk válaszokat és megoldásokat.

Mások talán olyan ünnepélyekről, esküvőkről, bálokról álmodnak, mint egy mesebeli, hercegi menyegző, vagy csak eltöltenének egy hétvégét, amely testnek és léleknek ugyanolyan tápláló és nyugalmas időtöltést jelent. Ezen álmok megvalósítására született újjá ez a Hely.

Európa közepén, mégis a világ végén, Budapesttől csupán egy órányira, Bölcske környékén találhatják meg. Egy 7,5 hektáros angolpark közepén, erdővel, tavakkal és patakkal, ősöreg faóriásokkal körülvett kétszintes klasszicista kastély áll. Aki ide látogat, egyszerre csodálhatja az ősi kápolnát, és élvezheti a korunk igényeinek megfelelő vendégházak és a wellness kényelmét. Épp úgy gyűlnek itt össze cégvezetők és innovátorok, hogy új inspirációt kapjanak, mint a csendes alkotásra vágyó festőművészek, vagy a Helyen több ezer éve élt kelták faluja és hagyományai után kutatók.

Ez a változás tere, de ez a változás nem elbontja a régit, hanem megőrzi és hozzátesz ahhoz. Központ, a szó legabsztraktabb és egyszerre leginkább szó szerinti értelmében is, ahogyan mindig is az volt. Ma már lehetőséget ad arra is, hogy az idelátogató egy rövid időre az itt lakók, és a Hely „birtoklói” sorából vegye ki a részét, idézőjelben, hisz egy ilyen Helyet valójában nem birtoklunk, hanem megéljük, részt kapunk, adunk, vállalunk belé és belőle.

„Mint valami elvarázsolt kastély – nézek vissza a hatalmas
platánokon túli sárga kúriára…” – írta a kastélyról Molnár Gábor, a kalandos életű afrikakutató, ki a kastély akkori urának szolgálatában, intézőként élte itt élete meghatározó éveit. Ma már a kastély fehér, de épp oly elvarázsolt, és még jobban nyitva áll korunk felfedezői előtt.

A Hely Szeretettel várja Önöket is.