Birtok

Alapterület: 7,5 hektár. A férőhelyek száma 2 ágyas elhelyezést figyelembe véve 48 fő. A kastélyba és a vendégházakba is szabadon hozhatóak kisállatok.

A Szent András kastély és park Tolna megye északkeleti sarkában helyezkedik el, csaknem az ország közepében. Bölcske-Szent András Pusztán található Budapesttől 50 percnyi távolságban délre, a Dunától 6 kilométerre.

A parkerdővel, két tóval és patakkal ,gyümölcsfákkal ,150 éves gingko biloba , platán és szilfákkal körül vett területen találjuk az országos műemlék védelem alatt álló kastélyt, és kápolnát, valamint az újonnan épített vendégházakat és a kastélyhoz tartozó pezsgő pincészetet.

A kastély és kápolna eredetileg a Nagy család által épített klasszicista stílusú kúria a 19 .században épült, de a terület már ie. 2500-ban lakott volt. (A kastély felújításakor kelta házak leleteit is feltártuk.)

A kastély mögött 1, 6 hektár területen a régi angolparkból megmaradt parkerdő nyújt sétára, pihenésre, elmélyedésre alkalmas területet a közvetlenül mellette lévő két tóval együtt.
A terület északnyugati oldalát 100 db újonnan ültetett gyümölcsfa határolja , a kastély délnyugati oldalán pedig fűszernövények és zöldségfélék várják, hogy a vendégek asztalára kerüljenek.
A 19. századi műemlék védelem alatt álló kastély felújításával és az új vendégházak megépítésével jött létre a feltöltődni, kikapcsolódni vágyók számára a Szent András kastély és birtok.

Kastély

A kastély felújításával és a hozzá épített pincével jött létre a Toscan stílusú kényelmes és barátságos, családias villa, melyben a tulajdonos a műemléki és a mai modern építészeti, művészeti megoldásokat alkalmazta jó érzékkel. Az épület berendezése antik darabokból és hozzájuk válogatott, modern elemekből készült.
A falakon 20. századi és kortárs festők munkái.

A vendégházak vidéki stílusban berendezett de a mai életvitelnek megfelelő épületek, önálló egységként is használhatóak, mivel mindegyikben külön konyha található. Baráti társaságoknak is kiváló pihenési lehetőség.

Az András Pusztai vendégház szaunával és dézsával is felszerelt. Mindkettőből kiváló a kilátás a kastélyra és kápolnára, az erdőre.

A vendégházak előtt hatalmas terasz és a teraszokon kényelmes bútorok biztosítják a pihenést.

A Szent András Fogadó mellett árnyas fák alatt fogyaszthatják el a vendégek a reggelijüket, vagy a délutáni frissítőt, miközben a tavat , patakot a kis híddal és az erdőt látják maguk előtt.
A tó fürdésre is alkalmas azok számára , akik a természetes vizeket szeretik.

A tó mellett kényelmes fotelek , kerti bútorok biztosítják a pihenni vágyók kényelmét.
A kert északi oldalán lévő tó mellett, karnyújtásnyira az erdőtől nyári főzésekre és étkezésekre alkalmas kerti kemencés sütési, főzési lehetőséget biztosítunk a gasztronómia iránt érdeklődők számára.

A kastély új pincében helyett kapott egy pezsgő manufaktúra is, Szentesi József, a borászok borásza szakmai vezetésével alakítjuk ki hamarosan a kastély pezsgőjét és nyújtunk a pezsgőivóknak finomságokat. Lehetőséget adunk arra is, hogy saját címkével és design-nal készítsék el pezsgőjüket az érdeklődők, akár saját kezűleg.

Az épületegyüttes nem csak pihenésre, hanem feltöltődésre is kiválóan alkalmas, saját és „hozott” programokkal, művészeti rendezvényekkel várjuk vendégeinket.

Esküvők kiváló helyszíne, a birtokon a kápolna és a festői környezet az első pillanattól az utolsóig egy helyszínen biztosítja az esküvő, lakodalom fotózás helyszínét.

Kastély: alapterülete 700 m2
Két ágyas elhelyezést tekintve 18 fő számára biztosítunk kényelmes szállás lehetőséget.
A kétszintes épületben, a földszinten a közösségi terek kaptak helyett, itt fogadjuk a vendégeket. A tágas, látványos lépcsőfeljáró mellett kis ücsörgő található, ahol Tóth Sándor világhírű kávéját fogyaszthatják a vendégek, de akár a kerti növényekből áztatott teával is frissülhetnek.
A társalgóban zongora és kényelmes kanapék, fotelek állnak rendelkezésre, valamint az étterem is található a nyugati traktusban.
A keleti traktusban három tréningtermet alakítottunk ki, mely 12-20 fő számára biztosít kényelmes képzési területet. A helyiségek összenyithatóak, így nagy csoportok időszakos szeparálására is alkalmas.

A termek berendezése igény szerint alakítható: sorban, vagy körben rendezhető, asztallal, vagy anélkül, írófelületes székekkel, vagy anélkül. A tréningtermekben projektor és flipchart tábla, mágnes tábla felszereltség van. A földszinten található még 2 szoba, mely a mozgáskorlátozottak számára is kényelmet biztosít.
A földszintes épületrészben kapott helyet a konyha és a tréningtermek kiszolgálását szolgáló mosdó helyiségek.
Ugyancsak ebből az épületrészből közelíthető meg a pince.
dekoratív lépcsőtérből jutunk az emeletre, ahol 7 db 2 ágyas szoba áll vendégeink rendelkezésére. Valamennyi szoba más-más berendezésű. Stílusukban azonban a barátságos, meleg Toscan jegyeket őrzik.
Valamennyi 2 ágyas és franciaágyas rendezéssel is lehetséges. Ugyancsak itt található a nászutas szoba .

Az emeleten alakítottuk ki a rendkívül dekoratív rendezvénytermet (170 m2).
Alkalmas konferenciák, nagy csoportos programok, családi rendezvények megtartására.
A berendezését minden alkalommal az adott rendezvényhez igazítjuk. Alapvetően az itt lévő vendégek kényelmét szolgálja, azaz társalgó, kártyaasztal, könyvtár és olvasó sarok található benne.
Az emeleten biztosítunk helyet joga, pilates, tai-chi kedvelőinek, valamint a masszázsok igénylőinek.

Szent András Fogadó

A tizenhat fő befogadására alkalmas, kétszintes vendégház, a Szent András Kastély közelében, a birtokon belül helyezkedik el. A saját konyhával, étkezővel, közösségi helységgel, kandallóval rendelkező épület kétszobás apartmanokban, illetve kétágyas szobákban biztosít szállást a látogatók számára. A társalgóból és a földszinti szobákból közvetlenül érhető el a fedett terasz, ahol két nagy asztalnál akár tizenhat fő is helyet foglalhat. A ház mellett napozóágyak és kényelmes fotelek, székek állnak a pihenni vágyók rendelkezésére.

Az épület mögött terül el a 101 fából álló gyümölcsös, így a kastély éttermében a vendégek megkóstolhatják a – szezonnak megfelelően érő – gyümölcsökből készült ételeket. A fogadót akácliget köti össze az András Pusztai Vendégházzal, ahonnan szintén kiváló kilátás nyílik a közvetlen közelben álló Jézus Szíve-kápolnára.

Az épület méretében és külső megjelenésében teljes egészében megegyezik a hajdani intéző házzal. Ebben az épületben lakott Molnár Gábor – a későbbi Brazília-kutató és író –, aki gyakornokként egy évet töltött a birtokon, mielőtt elindult a brazíliai expedícióra. ( Makk és jaguár című könyvében hosszan ír a birtokról és az itteni, hajdani életről).

A vendégház elrendezése:
Földszint:

 • Étkező tizenhat személyre és a hozzá tartozó konyha (főzőlap, hűtőszekrény)
 • Társalgó
 • Kétszobás apartman zuhanyzóval és W. C-vel (50 m²)
 • Kétágyas szoba, önálló, káddal felszerelt fürdőszobával (25 m²)

Tetőtér

 • Kétszobás apartman zuhanyozóval (44 m²)
 • Kétszobás apartman zuhanyozóval (44 m²)
 • Kétágyas szoba zuhanyozóval (18 m²)
 • Kétágyas szoba önálló, káddal felszerelt fürdőszobával (22 m²)

András Pusztai Vendégház

A kétszintes épület a Szent András Kastély közelében, a birtokon belül helyezkedik el, tizennégy fő számára biztosít szállást. A vendégház a hajdani kovácsműhely helyén épült fel. Az önálló konyhával, étkezővel, közösségi helységgel, kandallóval, nagy, fedett terasszal, wellness- és pihenőterülettel rendelkező vendégházban kétszobás apartmanok, illetve kétágyas szobák nyújtanak kényelmes szállást a látogatók számára. A terasz a közösségi helyiségből, a földszinti szobákból és a wellness helyiségből érhető el közvetlenül. Ez utóbbiban jakuzzival, hat férőhelyes szaunával és pihenőtérrel találkozhatnak a vendégek. Az épület mellett napozóágyak és fotelek szolgálják a kényelmet.

A 101 fából álló gyümölcsös, a közeli kápolna, valamint a két vendégházat összekötő akácliget pazar látványt nyújt.

A vendégház elrendezése:
Földszint:

 • Étkező tizennégy személyre és konyha (főzőlap, hűtőszekrény)
 • Társalgó
 • Wellness helyiség: hatfős szauna, pihenő tér
 • Kétszobás apartman zuhanyzóval és W. C-vel (40 m²)

Tetőtér:

 • Kétszobás apartman zuhanyozóval (32,5 m²)
 • Kétágyas szoba önálló, káddal felszerelt fürdőszobával (20 m²)
 • Kétágyas szoba zuhanyozóval (18 m²)
 • Kétágyas szoba önálló, káddal felszerelt fürdőszobával (18 m²)