2019.04.26. 16:12

„Amikor megpihensz végül, a tér kitágul hirtelen”

Az alkotás mozgatórugója a változásban, a változtatásban rejlő kreativitás. A természetben és a természetfelettiben, a tudatosban és a tudattalanban zajló folyamatok is érthetőek és érezhetőek a változás fogalmánál fogva. Ezzel jöhet létre e folyamatokból alkotás, teremtő erő. A Tao Te King tanítása szerint „az üres tér magában hordozza 10.000 dolog manifesztálódásának lehetőségét”. Ez az üresség szabadságként is értelmezhető – „szabad tér” arra hogy „megtöltsük”, azaz lehetőség a változásra. Hogyan hozhatjuk hát létre a teret, amely a változást lehetővé teszi? Mit jelent, és miben jelenik meg ez a tér a létezés különböző szintjein?

Ezen kérdésekre keresi a választ szimpóziumunk – két nap alatt, magyar és nemzetközi meghívott előadók segítségével, előadások, koncertek és workshopok formájában a művészet, az építészet, a természet, a pszichológia, az energia, a tudat, a gazdaság és az ökológia perspektíváiból.

Következő alkalom:

Meghívott előadók:

További hírek

Miért éppen Kelta Est a kastélyban Szent Iván éjen?

Június 21-e a nyári napforduló napja. Ilyenkor a legrövidebb az éjszaka, és a Nap az égbolton a legmagasabb delelési ponton áll. A világ minden táján megünneplik ezt a napot.

2019.06.26. 16:13

10 év

"2009 októberében vettem meg a Szent András Kastélyt és a területét. Éppen tíz éve. Eddigi életemben ez a legizgalmasabb, legaktívabb tíz év..."

2019.04.26. 16:12